Przedstawiamy Państwu nasze propozycje menu weselnego:

Powitanie Młodej Pary – chlebem i solą

Aperitif

====================

Lampka szampana

Na stole weselnym

====================

Owoce, arbuzy, ananasy wycinane

w fantazyjne carvingowe wzory

Sok pomarańczowy, jabłkowy, woda mineralna,

Coca-cola, fanta, sprite nielimitowane  (do wszystkich opcji)

Menu Silver

210zł za osobę

(Wiejski stół i fontanna czekoladowa – za dopłatą)

Obiad

Zupy – jedna pozycja do wyboru

– Rosół z makaronem

– Zupa krem grzybowy z groszkiem ptysiowym

– Zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym

– Zupa curry z kurczakiem i ryżem

Dodatki 

– Kluski białe i ciemne 

– Kapusta czerwona 

– Kapusta kiszona zasmażana z pieczarkami 

– Surówka 

Deser I 

– Kołacz śląski z serem 

– Kołacz śląski z jabłkami 

– Kołacz śląski z makiem 

– Babeczki z czekoladą

– Kawa

– Herbata

– Barek z kawą i herbatą – bez ograniczeń do końca przyjęcia 

Zimne płyty

– Tymbaliki drobiowe w galarecie

– Śledzie po cesarsku

– Ruloniki z szynki nadziewane kremem z żółtego sera z oliwką, pieczarką i pomidorkiem

– Patery serów z roladą serową z szynką i pieczarkami, camemberty, sery żółte i białe 

– Półmiski mięs zimnych- schab z morelą, polędwica sous vide, terriny-pasztety 

– Sałatka z groszku i szynki, ryżowa, gyros, włoska – jedna do wyboru 

– Tatar z dymką i korniszonami

– Jaja z kremem z żółtego sera i musztardy Dijon, jaja z łososiem i kawiorem na kremie chrzanowym

– Marynaty dekoracyjne – pomidorki koktajlowe, ogórki, oliwki zielone i czarne

– Pieczywo, masło

Deser II

– Tort weselny, trzypiętrowy, biały, dekorowany świeżymi owocami z petardami

Kolacja I – jedna pozycja do wyboru

– Karczek z grilla, pikantne ziemniaczki, sałatka z buraczków ze śmietaną

– Schab z pieczarkami , ziemniaki, bukiet warzyw

-Filet z kurczaka z suszonymi pomidorami, pesto i mozzarellą, makaron w maśle z ziołami i pieczarkami, surówka szefa

– Schab, sos borowikowy, kasza gryczana, surówka

Deser III

– Lody z musem ze świeżych truskawek, truskawkami i bitą śmietaną

Kolacja II – jedna pozycja do wyboru

– Boeuf strogonow z indyka 

– Gulasz meksykański

– Bogracz

– Barszcz czerwony z francuskimi pasztecikami

– Bigos

– Żur na boczku i szynce z jajkiem

Menu Gold

230zł za osobę

(Wiejski stół i fontanna czekoladowa – za dopłatą)

Obiad

Zupy – jedna pozycja do wyboru

– Rosół z makaronem

– Zupa krem grzybowy z groszkiem ptysiowym

– Zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym

– Zupa curry z kurczakiem i ryżem

 

 

 

 

 

 

 

 

Mięsa – do wyboru 3 porcje/os. ( 4 do wyboru)

– Rolady śląskie wieprzowe i wołowe

– Schab faszerowany

– Kaczka

– Karczek po staropolsku

– Udźce z kurczaka

– Biała pieczeń

Dodatki

– Kluski białe i ciemne

– Kapusta czerwona

– Kapusta kiszona zasmażana z pieczarkami

– Surówka

Deser I

– Sernik z brzoskwiniami

– Ciasto owocowe z bezą

– Ciasto budyniowe z bakaliami

– Szarlotka z kokosem

– Ciasto makowe

– Kawa, herbata

– Barek z kawą i herbatą – bez ograniczeń do końca przyjęcia

Zimne płyty

– Tymbaliki drobiowe w galarecie

– Półmiski mięs zimnych- schab z morelą,

polędwica sous vide, terriny – pasztety

– Patery serów z roladą serową z szynką i pieczarkami, camembert, sery żółte i białe

– Ruloniki z szynki nadziewane kremem z żółtego sera, oliwką i pomidorkiem

-Francuskie roladki z łososiem, serem Almette i ziołami

i ziołami

– Sałatka z groszku i szynki, ryżowa, gyros, włoska

jedna do wyboru

– Jaja z kremem z żółtego sera i musztardy Dijon,

jaja z łososiem i kawiorem na kremie chrzanowym

– Pieczone pieczarki faszerowane po polsku

szynką i grzybami

– Śledzie po cesarsku

– Tatar z dymką i korniszonami

Deser II

– Tort weselny, trzypiętrowy, biały, dekorowany

świeżymi owocami z petardami

Kolacja I – jedna pozycja do wyboru

– Karczek z grilla, pikantne ziemniaczki, sałatka z

buraczków ze śmietaną

– Schab z pieczarkami , ziemniaki,

bukiet warzyw

-Filet z kurczaka z suszonymi pomidorami, pesto i

mozzarellą, makaron w maśle z ziołami i pieczarkami, surówka szefa

– Schab, sos borowikowy, kasza gryczana, surówka

Deser III

– Lody z musem ze świeżych truskawek,

truskawkami i bitą śmietaną

Kolacja II

– Szynka pieczona w kształcie prosiaka z

petardami

– Półksiężyce ziemniaczane

– Bukiet świeżych warzyw

– Sos śmietanowo-czosnkowy

Kolacja III – jedna pozycja do wyboru

– Boeuf strogonow z indyka

– Gulasz meksykański

– Bogracz

– Barszcz czerwony z francuskimi pasztecikami

– Żur na boczku i szynce z jajkiem

 

 Menu Platinum

250zł za osobę

(Wiejski stół i fontanna czekoladowa w cenie)


Obiad

Zupy – jedna pozycja do wyboru

– Rosół z makaronem

– Zupa krem grzybowy z groszkiem ptysiowym

– Zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym

– Zupa curry z kurczakiem i ryżem

Mięsa – do wyboru 3 porcje/os. ( 4 do wyboru)

– Rolady śląskie wołowe

– Schab faszerowany

– Kaczka

– Karczek po staropolsku

– Udźce z kurczaka

– Biała pieczeń

Dodatki

– Kluski białe i ciemne

– Kapusta czerwona

– Kapusta kiszona zasmażana z pieczarkami

– Surówka

Deser I

– Sernik z brzoskwiniami

– Ciasto owocowe z bezą

– Ciasto budyniowe z bakaliami

– Szarlotka z kokosem

– Ciasto makowe

– Kawa, herbata

– Barek z kawą i herbatą – bez ograniczeń do końca przyjęcia

Zimne płyty

– Tymbaliki drobiowe w galarecie

– Półmiski mięs zimnych- schab z morelą,

polędwica sous vide, terriny – pasztety

– Patery serów z roladą serową z szynką i pieczarkami, camembert, sery żółte i białe

– Ruloniki z szynki nadziewane kremem z żółtego sera, oliwką i pomidorkiem

-Francuskie roladki z łososiem, serem Almette

– Sałatka z groszku i szynki, ryżowa, gyros, włoska

– jedna do wyboru

– Jaja z kremem z żółtego sera i musztardy Dijon,

jaja z łososiem i kawiorem na kremie chrzanowym

– Pieczone pieczarki faszerowane po polsku

szynką i grzybami

– Śledzie po cesarsku

– Tatar z dymką i korniszonami

Deser II

– Tort weselny, trzypiętrowy, biały, dekorowany

świeżymi owocami z petardami

Kolacja I – jedna pozycja do wyboru

– Karczek z grilla, pikantne ziemniaczki, sałatka z

buraczków ze śmietaną

– Schab z pieczarkami , ziemniaki,

bukiet warzyw

-Filet z kurczaka z suszonymi pomidorami, pesto i

mozzarellą makaron w maśle z ziołami i

pieczarkami, surówka szefa

– Schab, sos borowikowy, kasza gryczana, surówka

Deser III

– Lody z musem ze świeżych truskawek,

truskawkami i bitą śmietaną

Kolacja II

– Szynka pieczona w kształcie prosiaka z

petardami

– Półksiężyce ziemniaczane

– Bukiet świeżych warzyw

– Sos śmietanowo-czosnkowy

Kolacja III – jedna pozycja do wyboru

– Boeuf strogonow z indyka

– Gulasz meksykański

– Bogracz

– Barszcz czerwony z francuskimi pasztecikami

– Żur na boczku i szynce z jajkiem

Bufet „Wiejski Stół” – 15 ZŁ/OS. do 50 osób

10 ZŁ/OS. powyżej 50 osób

  •  Szynka z własnej wędzarni
  •  Kiełbasy wiejskie z własnej wędzarni
  •  Karczek zbójnicki z własnej wędzarni
  •  Kabanosy z wędzarni
  •  Polędwica z wędzarni
  •  Krupnioki
  •  Pasztet chłopski
  •  Twaróg gospodarski
  •  Ogórki kiszone
  •  Smalec swojski
  •  Kosze z pieczywem
  •  Chrzan, musztarda

Czekoladowa fontanna – 10 ZŁ/OS.

Czekoladowa fontanna podczas pracy wygląda jak piętrowy tort czekoladowy.
Pyszna czekolada, spływa kolejno po piętrach fontanny, a goście zanurzają w niej kawałki owoców i przekąsek

  • Fontanna z czekoladą
  • Czekolada deserowa
  • Przekąski, owoce
    Koszt do 50 osób 500 zł