logo logo
  • Wesela
  • Chrzciny i roczek
  • Komunie
  • Studniówka
  • Zabawa karnawałowa 2022
  • Dzień kobiet - Babski Comber
  • Galeria
  • Orły Branży Ślubnej
  • Kontakt i Nr Konta

Wesela

Propozycja menu wesela - 3 warianty

W cenie wszystkich trzech pakietów wystrój sali na biało z kompletem eleganckich pokrowców na krzesła

Powitanie Młodej Pary – chlebem i solą

Dla dzieci do lat 2 menu GRATIS. Dla dzieci w wieku 2-7 lat 50% ceny menu.

Pakiet napojów: sok pomarańczowy, sok jabłkowy, woda mineralna z cytryną, woda mineralna gazowana, coca-cola, coca-cola zero, fanta, sprite nielimitowane w opcji Gold i Platinium

Sala bankietowa Dom Weselny Pod Orzechem


Menu Silver

Menu weselne

Aperitif - lampka szampana na stole weselnym

Owoce, arbuzy, ananasy wycinane w fantazyjne carvingowe wzory

Obiad

Zupy jedna pozycja do wyboru:

  • Rosół z makaronem
  • Zupa krem grzybowy z groszkiem ptysiowym
  • Zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
  • Zupa curry z kurczakiem i ryżem

Mięsa – 2 porcje/os. (3 mięsa do wyboru): 

  • Rolady śląskie wieprzowe
  • Schab faszerowany
  • Biała pieczeń
  • Karczek po staropolsku
  • Udźce z kurczaka
  • Kluski białe i ciemne
  • Kapusta czerwona
  • Kapusta kiszona zasmażana z pieczarkami
  • Surówka

Deser I

  • Kołacz śląski z serem
  • Kołacz śląski z jabłkami
  • Kołacz śląski z makiem
  • Barek z kawą i herbatą – bez ograniczeń do końca przyjęcia

Zimne płyty

  • Tymbaliki drobiowe w galarecie
  • Śledzie po cesarsku
  • Koreczki z szynki nadziewane kremem z żółtego sera z oliwką, pieczarką i pomidorkiem
  • Patery serów z roladą serową z szynką i pieczarkami, camemberty, sery żółte i białe
  • Półmiski mięs zimnych- schab z morelą, polędwica sous vide, terriny-pasztety
  • Sałatka z groszku i szynki, ryżowa, gyros, włoska – jedna do wyboru
  • Tatar z dymką i korniszonami
  • Jaja z kremem z żółtego sera i musztardy Dijon
  • Jaja z łososiem i kawiorem na kremie chrzanowym
  • Marynaty dekoracyjne – papryka, cebulka, ogórki, oliwki zielone i czarne
  • Pieczywo, masło

Kolacja I

Jedna pozycja do wyboru

  • Karczek z grilla, pikantne ziemniaczki, sałatka z buraczków ze śmietaną
  • Schab z pieczarkami, ziemniaki, bukiet warzyw
  • Filet z kurczaka z suszonymi pomidorami, pesto i mozzarellą makaron w maśle z ziołami i pieczarkami, surówka szefa
  • Schab, sos borowikowy, kasza gryczana, surówka

Deser III

  • Lody z musem ze świeżych truskawek, truskawkami i bitą śmietaną

Kolacja II

Jedna pozycja do wyboru

  • Boeuf strogonow z indyka
  • Gulasz meksykański
  • Bogracz
  • Barszcz czerwony z francuskimi pasztecikami
  • Żur na boczku i szynce z jajkiem


Menu Gold

Menu weselne

Aperitif - lampka szampana na stole weselnym

Owoce, arbuzy, ananasy wycinane w fantazyjne carvingowe wzory

Napoje nielimitowane

  • Sok pomarańczowy
  • Sok jabłkowy
  • Woda mineralna z cytryną
  • Woda gazowana
  • Coca-cola
  • Coca-cola zero
  • Fanta
  • Sprite

Obiad

Zupy - jedna pozycja do wyboru

  • Rosół z makaronem
  • Zupa krem grzybowy z groszkiem ptysiowym
  • Zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
  • Zupa curry z kurczakiem i ryżem

Mięsa – 3 porcje/os. (5 mięs do wyboru):

  • Rolady śląskie wołowe/wieprzowe
  • Schab faszerowany
  • Kaczka
  • Karczek po staropolsku
  • Udźce z kurczaka
  • Biała pieczeń
  • Kluski białe i ciemne
  • Kapusta czerwona
  • Kapusta kiszona zasmażana z pieczarkami
  • Surówka

Deser I

  • Sernik z brzoskwiniami 
  • Ciasto owocowe z bezą
  • Ciasto budyniowe z bakaliami
  • Szarlotka z kokosem
  • Ciasto makowe
  • Barek z kawą i herbatą – bez ograniczeń do końca przyjęcia

Zimne płyty

  • Tymbaliki drobiowe w galarecie
  • Półmiski mięs zimnych- schab z morelą, polędwica sous vide, terriny -pasztety, salami
  • Patery serów z roladą serową z szynką i pieczarkami, camembert, sery żółte i białe
  • Koreczki z szynki nadziewane kremem z żółtego sera, oliwką i pomidorkiem
  • Francuskie roladki z łososiem, serem Almette i ziołami
  • Sałatka z groszku i szynki, ryżowa, gyros, włoska - jedna do wyboru
  • Jaja z kremem z żółtego sera i musztardy Dijon
  • Jaja z łososiem i kawiorem na kremie chrzanowym
  • Pieczone pieczarki faszerowane po polsku szynką i grzybami
  • Śledzie po cesarsku
  • Tatar z dymką i korniszonami
  • Pieczywo, masło

Deser II

  • Tort weselny, trzypiętrowy, biały, dekorowany świeżymi owocami z petardami  

Kolacja I

Jedna pozycja do wyboru

  • Karczek z grilla, pikantne ziemniaczki, sałatka z buraczków ze śmietaną
  • Schab z pieczarkami, ziemniaki, bukiet warzyw
  • Filet z kurczaka z suszonymi pomidorami, pesto i mozzarellą makaron w maśle z ziołami i pieczarkami, surówka szefa
  • Schab, sos borowikowy, kasza gryczana, surówka

Deser III

  • Lody z musem ze świeżych truskawek, truskawkami i bitą śmietaną

Kolacja II

  • Szynka pieczona w kształcie prosiaka z petardami
  • Półksiężyce ziemniaczane
  • Bukiet świeżych warzyw
  • Sos śmietanowo-czosnkowy

Kolacja III

Jedna pozycja do wyboru: 

  • Boeuf strogonow z indyka
  • Gulasz meksykański
  • Bogracz
  • Barszcz czerwony z francuskimi pasztecikami
  • Żur na boczku i szynce z jajkiem


Menu Platinium

Z wiejskim stołem i fontanną, menu weselne, min. 50 os.

Aperitif - lampka szampana na stole weselnym

Owoce, arbuzy, ananasy wycinane w fantazyjne carvingowe wzory

Napoje nielimitowane

  • Sok pomarańczowy
  • Sok jabłkowy
  • Woda mineralna z cytryną
  • Woda gazowana
  • Coca-cola
  • Coca-cola zero
  • Fanta
  • Sprite

Obiad

Zupy - jedna pozycja do wyboru

  • Rosół z makaronem
  • Zupa krem grzybowy z groszkiem ptysiowym
  • Zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
  • Zupa curry z kurczakiem i ryżem

Mięsa – 3 porcje/os. (5 mięs do wyboru):

  • Rolady śląskie wołowe/wieprzowe
  • Schab faszerowany
  • Kaczka
  • Karczek po staropolsku
  • Udźce z kurczaka
  • Biała pieczeń
  • Kluski białe i ciemne
  • Kapusta czerwona
  • Kapusta kiszona zasmażana z pieczarkami
  • Surówka

Deser I

  • Sernik z brzoskwiniami 
  • Ciasto owocowe z bezą
  • Ciasto budyniowe z bakaliami
  • Szarlotka z kokosem
  • Ciasto makowe
  • Barek z kawą i herbatą – bez ograniczeń do końca przyjęcia

Zimne płyty

  • Tymbaliki drobiowe w galarecie
  • Półmiski mięs zimnych- schab z morelą, polędwica sous vide, terriny -pasztety, salami
  • Patery serów z roladą serową z szynką i pieczarkami, camembert, sery żółte i białe
  • Koreczki z szynki nadziewane kremem z żółtego sera, oliwką i pomidorkiem
  • Francuskie roladki z łososiem, serem Almette i ziołami
  • Sałatka z groszku i szynki, ryżowa, gyros, włoska - jedna do wyboru
  • Jaja z kremem z żółtego sera i musztardy Dijon
  • Jaja z łososiem i kawiorem na kremie chrzanowym
  • Pieczone pieczarki faszerowane po polsku szynką i grzybami
  • Śledzie po cesarsku
  • Tatar z dymką i korniszonami
  • Pieczywo, masło

Deser II

  • Tort weselny, trzypiętrowy, biały, dekorowany świeżymi owocami z petardami  

Kolacja I

Jedna pozycja do wyboru

  • Karczek z grilla, pikantne ziemniaczki, sałatka z buraczków ze śmietaną
  • Schab z pieczarkami, ziemniaki, bukiet warzyw
  • Filet z kurczaka z suszonymi pomidorami, pesto i mozzarellą makaron w maśle z ziołami i pieczarkami, surówka szefa
  • Schab, sos borowikowy, kasza gryczana, surówka

Deser III

  • Lody z musem ze świeżych truskawek, truskawkami i bitą śmietaną

Kolacja II

  • Szynka pieczona w kształcie prosiaka z petardami
  • Półksiężyce ziemniaczane
  • Bukiet świeżych warzyw
  • Sos śmietanowo-czosnkowy

Kolacja III

Jedna pozycja do wyboru: 

  • Boeuf strogonow z indyka
  • Gulasz meksykański
  • Bogracz
  • Barszcz czerwony z francuskimi pasztecikami
  • Żur na boczku i szynce z jajkiem

Fontanna czekoladowa

Czekoladowa fontanna podczas pracy wygląda jak piętrowy tort czekoladowy, pyszna czekolada, spływa kolejno po piętrach fontanny, a goście zanurzają w niej kawałki owoców i przekąsek

  • Fontanna z czekoladą
  • Belgijska czekolada deserowa
  • Przekąski
  • Owoce

W cenie menu Platinium

Wiejski stół

  • Szynka z własnej wędzarni
  • Kiełbasy wiejskie z własnej wędzarni
  • Karczek zbójnicki z własnej wędzarni
  • Kabanosy z własnej wędzarni
  • Polędwica z własnej wędzarni
  • Krupnioki
  • Pasztet chłopski
  • Twaróg gospodarski
  • Ogórki kiszone
  • Smalec swojski
  • Kosze z pieczywem, chrzan, musztarda

W cenie menu Platinium


Atrakcje na Twojej imprezie

Możemy zapewnić wiele atrakcji, które uświetnią twoje przyjęcie.


Fontanna czekoladowa

Czekoladowa fontanna podczas pracy wygląda jak piętrowy tort czekoladowy. pyszna czekolada, spływa kolejno po piętrach fontanny, a goście zanurzają w niej kawałki owoców i przekąsek, fontanna z czekoladą, czekolada deserowa, przekąski, owoce. Koszt do 50 osób

20zł/os

Fotobudka

Fotobudka 450 zł/1h lub 700zł/2h

450zł/h

Wiejski stół

Szynka z własnej wędzarni, kiełbasy wiejskie z własnej wędzarni, karczek zbójnicki z własnej wędzarni, kabanosy z wędzarni, polędwica z wędzarni, krupnioki, pasztet chłopski, twaróg gospodarski, ogórki kiszone, smalec swojski, kosze z pieczywem, chrzan, musztarda. Koszt do 50 osób.

20 zł/os

Napis LOVE

Duży napis LOVE przed stół prezydialny 300 zł

300zł

Opłata barmańska

Zbliża się Twój najważniejszy moment w życiu, chcesz by wszystko wypadło idealnie. Barmani na wesele świetnie wkomponują się w otoczkę tego wydarzenia i sprawią, że Wasi goście będą bawić się wyśmienicie.

300zł

Fontanna czekoladowa
Fotobudka
Wiejski stół
Napis LOVE

Kontakt

Serdecznie zapraszamy do kontaktu. Odpowiemy na wszystkie Państwa pytania.

  • Sala Bankietowa „Pod Orzechem”
  • Adres: 41-809 Zabrze ul. Sikorskiego 107
  • Telefon: 607 605 927
  • Email: sala@podorzpodorzechem.com.pl
  • Nr konta (Alior Bank) 03 2490 0005 0000 4100 8364 4202

Imię i nazwisko


Email

Telefon


Wiadomość



PFR
© 2021 - Wszelkie prawa zastrzeżone Projekt i wykonanie: Tworzenie responsywnych stron i aplikacji internetowych - madeonmoon.pl
Fb