Menu Silver 340 zł
Menu weselne
Aperitif - lampka szampana na stole weselnym
Owoce, arbuzy, ananasy wycinane w fantazyjne carvingowe wzory
Obiad
Zupy jedna pozycja do wyboru:
- Rosół z makaronem
- Zupa krem grzybowy z groszkiem ptysiowym
- Zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
- Zupa curry z kurczakiem i ryżem
Mięsa – 2 porcje/os. (3 mięsa do wyboru):
- Rolady śląskie wieprzowe
- Schab faszerowany
- Biała pieczeń
- Karczek po staropolsku
- Udźce z kurczaka
- Kluski białe i ciemne
- Kapusta czerwona
- Kapusta kiszona zasmażana z pieczarkami
- Surówka
Deser I
- Kołacz śląski z serem
- Kołacz śląski z jabłkami
- Kołacz śląski z makiem
- Barek z kawą i herbatą – bez ograniczeń do końca przyjęcia
Zimne płyty
- Tymbaliki drobiowe w galarecie
- Śledzie po cesarsku
- Koreczki z szynki nadziewane kremem z żółtego sera z oliwką, pieczarką i pomidorkiem
- Patery serów z roladą serową z szynką i pieczarkami, camemberty, sery żółte i białe
- Półmiski mięs zimnych- schab z morelą, polędwica sous vide, terriny-pasztety
- Sałatka z groszku i szynki, ryżowa, gyros, włoska – jedna do wyboru
- Tatar z dymką i korniszonami
- Jaja z kremem z żółtego sera i musztardy Dijon
- Jaja z łososiem i kawiorem na kremie chrzanowym
- Marynaty dekoracyjne – papryka, cebulka, ogórki, oliwki zielone i czarne
- Pieczywo, masło
Kolacja I
Jedna pozycja do wyboru
- Karczek z grilla, pikantne ziemniaczki, sałatka z buraczków ze śmietaną
- Schab z pieczarkami, ziemniaki, bukiet warzyw
- Filet z kurczaka z suszonymi pomidorami, pesto i mozzarellą makaron w maśle z ziołami i pieczarkami, surówka szefa
- Schab, sos borowikowy, kasza gryczana, surówka
Deser III
- Lody z musem ze świeżych truskawek, truskawkami i bitą śmietaną
Kolacja II
Jedna pozycja do wyboru
- Boeuf strogonow z indyka
- Gulasz meksykański
- Bogracz
- Barszcz czerwony z francuskimi pasztecikami
- Żur na boczku i szynce z jajkiem